Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επιτέλους η Θεσσαλονίκη μιλάει για την Πιερία!

Επιμελητήριο Πιερίας και Δήμος Αναστασιάδης έκλεψαν τις εντυπώσεις στο 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πιερίας στο 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013. Το εξαιρετικό περίπτερο του Επιμελητηρίου έκλεψε τις εντυπώσεις και ήταν αντικειμενικά και μακράν το καλύτερο του Φεστιβάλ συγκεντρώνοντας έτσι τη μερίδα του λέοντος των επισκεπτών μέχρι αργά το βράδυ και αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια. Σ’ αυτό συνέβαλε καταλυτικά και η συναυλία του Δήμου Αναστασιάδη, ο οποίος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό επί σκηνής συναρπάζοντας με την ερμηνεία του και τη σκηνική του παρουσία το κοινό.

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου, το οποίο είναι το μεγαλύτερο του Φεστιβάλ καλύπτοντας 70 τ.μ., βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της Α Προβλήτας του Ο.Λ.Θ. και δίπλα στην εξέδρα όπου δόθηκε η συναυλία των εγκαινίων και όπου θα πραγματοποιηθούν και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις. Στήθηκε με ιδιαίτερο μεράκι και αγάπη για την Πιερία με στόχο να προβάλει το θερινό και το χειμερινό τουρισμό. Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, φρούτα που παράγονται στο νομό, καθώς και κρασιά τοπικών παραγωγών συμπληρώνουν το σκηνικό γνωριμίας των επισκεπτών με την Πιερία.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, εννέα κορίτσια από την Πιερία, ντυμένες στα λευκά, οι οποίες αντιπροσώπευσαν τις εννέα Πιερίδες Μούσες. Τα λευκοντυμένα κορίτσια μοίρασαν στους επισκέπτες τουριστικά φυλλάδια προσκαλώντας με αυτόν τον τρόπο τον κόσμο να επισκεφθεί το νομό, ενώ γέμισαν το περίπτερο του Επιμελητηρίου με νιάτα, φρεσκάδα και ομορφιά, ανάλογη με αυτή των περιοχών της Πιερίας. Ανάρπαστα έγιναν και τα παραδοσιακά εδέσματα τα οποία προσφέρθηκαν στους επισκέπτες, οι οποίοι αποκόμισαν τις θετικότερες των εντυπώσεων για την Πιερία και τη φιλοξενία των ανθρώπων της. Τα μέλη της Διοίκησης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από νωρίς βρέθηκαν στο χώρο του περιπτέρου συνομιλώντας με τους επισκέπτες και προσφέροντας τις υπηρεσίες τους για την προβολή της Πιερίας.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ έγιναν αργά το απόγευμα από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλη Ζορπίδη, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα τη συμβολή του Επιμελητηρίου Πιερίας με τη χορηγία της συναυλίας του Δήμου Αναστασιάδη και ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου για την προσπάθεια ανάδειξης του τουρισμού και του Φεστιβάλ.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Επισκεφθείτε την Πιερία!

Στην ομιλία του ο κ. Χατζηχριστοδούλου συνεχάρη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του Φεστιβάλ και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να επισκεφτούν την Πιερία. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον κ. Καράογλου για την πρωτοβουλία του να καθαριστεί ο Θερμαϊκός Κόλπος. «Όλοι γνωρίζουμε πως καθαρός Θερμαϊκός σημαίνει ανάπτυξη», τόνισε προσθέτοντας πως η κίνηση αυτή αποδεικνύει την αναγκαιότητα ύπαρξης του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης με την παρουσία αξιόλογων ανθρώπων όπως ο κ. Καράογλου στο τιμόνι του.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε, επίσης, δημοσίως εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του επιχειρηματικού κόσμου του νομού το Δήμο Αναστασιάδη και τους γονείς του για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα του Επιμελητηρίου. «Ο Γιάννης Αναστασιάδης διετέλεσε μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου επί χρόνια και γνωρίζει το μόχθο του επιχειρηματία, ξέρει τι σημαίνει τουρισμός και ανάπτυξη. Ο Δήμος, ο γιος του, ένα νέο παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη και σήμερα λόγω του επαγγέλματός του απουσιάζει από την πόλη, ενώ συγχρόνως υπηρετεί την Πατρίδα, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Επιμελητηρίου χωρίς να ζητήσει ο,τιδήποτε». Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συνεχάρη επίσης όλα τα Επιμελητήρια που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Τουρισμού και ευχήθηκε αυτή η προσπάθεια να έχει συνέχεια και να γίνει θεσμός.

Εξαιρετική παρουσία του Δήμου Αναστασιάδη

Αμέσως μετά ο κ. Χατζηχριστοδούλου κάλεσε επί σκηνής το Δήμο Αναστασιάδη, ο οποίος συνοδευόμενος από «τα εννέα κορίτσια της Πιερίας» ανέβηκε καταχειροκροτήθηκε και ευχήθηκε στον κόσμο καλή διασκέδαση. Η συνέχεια ήταν μοναδική, αφού ο Κατερινιώτης ερμηνευτής κέρδισε με την ερμηνεία του και τη σκηνική του παρουσία τους θεατές, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν νέοι σε ηλικία. Πολλοί μάλιστα απΆ αυτούς χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί του γνωστές επιτυχίες του, αλλά και πασίγνωστα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, αφού ο Δήμος Αναστασιάδης κάλυψε ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου και τα «έδωσε» όλα επί σκηνής. Η δίωρη συναυλία του, που ενθουσίασε το κοινό, ικανοποίησε πλήρως την προτίμηση του Επιμελητηρίου στο πρόσωπό του, η οποία αποδείχθηκε η καλύτερη επιλογή για την έναρξη του Φεστιβάλ.

Στο Φεστιβάλ Τουρισμού συμμετέχουν 11 Επιμελητήρια απΆ όλη τη χώρα, 5 Περιφέρειες, 5 Δήμοι, 2 Αναπτυξιακές εταιρείες και 40 ιδιώτες, όπως τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και τουριστικοί οργανισμοί. Η διάρκειά του είναι έως την Κυριακή 19 Μαϊου και οι ώρες λειτουργίας είναι: Παρασκευή 17:00-22:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00-22:00.

Προηγούμενο Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου για τις επικείμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας